Pieni katsaus cavalieriemme, Iineksen ja Demin, näyttelytaipaleiseen.

Tässä blogissa on lähinnä Iineksen (s. 2009) ja Demin (s. 2011) näyttelyarvosteluja ja kuvia.

Meillä on lisäksi cavalier-ikäneito Kandy (s. 2000), joka ei ole koskaan käynyt näyttelyissä lievän purentavian takia. Kandy on omanlaisensa persoona, hieman "blondi". Aivan ihana kotikoira.

Iines ja Kandy ovat väriltään Blenheimeja, eli valkeita ruskein pilkuin ja Demi taasen Black&Tan, eli musta ruskein pilkuin.

Kandy ja Iines ovat 100% omistuksessani. Demin kasvattaja & toinen omistaja asuu Keminmaalla asti. Demillä on tarkoitus teettää pennut, kun se on sopivan ikäinen siihen ja käynyt tarkoissa testeissä.

Täältä näet Iineksen ja Demin tarkemmat terveys- ja muut tiedot ja tulokset Koira.net-palvelusta. Huom! Näyttelytuloksissa on muutaman viikon, jopa kuukauden viive, joten viimeisimmät tulokset voi tarkistaa aina täältä blogista. :)

Kokemusta "lieroista" minulla on jo vuodesta 1994, jolloin sain ensimmäisen cavalierini, Emman. Emman kanssa harrastimme hieman möllitokoa sekä etupäässä agilitya. Emma oli älykäs ja nopea oppimaan eikä hötkyillyt turhia. Se eli yli 15-vuotiaaksi ja kuoli vuonna 2009.

Tervetuloa tutustumaan koiranäyttelyelämäämme!

sunnuntai 1. heinäkuuta 2012

Rantasalmi ja pari kesän vanhempaa arvostelua

Tänään kävimme Rantasalmella. Yritin henkisesti valmistautua esittämään Iineksen, mutta onnekseni Stålhammarin Jari esitti Iipan ja PN-kehässä ystäväni Hanna. Päivän kruunasi Hannan bläkkärin, Pepin, huikea suoritus: VSP ja SERT. Mahtavaa!

Rantasalmi 1.7.2012, ryhmis

Breeze Angel In My Dreams (Iines)
Tulos: ERI/AVK3/SA
Tuomari: Juha Putkonen

"Hyvänkokoinen, mittasuhteiltaan oikea. Hieman hoikassa kunnossa esitettäessä. Hyvä kallo-osa, riittävän täyteläinen kuono. Oikein asettuneet korvat. Vaaleahkot silmät. Hyvä turkki. Hyvä kaula. Oikeanmallinen rintakehä, johon toivoisin enemmän lihasta. Oikeanlainen karva, hyvä väri. Oikea-asentoinen häntä. Riittävästi kulmautunut edestä, takaa hyvin. Liikkuu takaa hyvin, edestä hieman epävakaasti."



Kangasniemi 10.6.2012, kr

Breeze Angel In My Dreams (Iines)
Tulos: AVO/ERI
Tuomari: Jakub Kruczek, Puola

"Exc. size. Nice feminine head. Very nice topline. Good front & rear angulations. Very nice coat. I'd like a better movement."

Joensuu 26.5.2012, kv

Breeze Angel In My Dreams (Iines)
Tulos: AVO/ERI
Tuomari: Jos de Cuyper, Belgia

"3 years. Nice type. Too much white in coat. Very nice head. Good length of muzzle. Good topline & neck. A little low set tail. Well angulated over all. Nice temperament. Straight forelegs. Good feet. Nice mover."



Kinglesin Demi Moore (Demi)
Tulos: JUN/H
Tuomari: Jos de Cuyper, Belgia

"11 months. She stumbing in forehand (Mitä tällä yritetään siis sanoa???). Feminin in head. Muzzle needs to better filled. Not straight in topline. Breast has to become deeper. Coat and featuring could be better. Good bone & feet. Not sound in movement."

Belgialaisella ei ollut paljon mitään hyvää sanottavaa Demistä, eikä englanninkielentaitokaan tainnut oikein sujua... ;)

Ei kommentteja: