Pieni katsaus cavalieriemme, Iineksen ja Demin, näyttelytaipaleiseen.

Tässä blogissa on lähinnä Iineksen (s. 2009) ja Demin (s. 2011) näyttelyarvosteluja ja kuvia.

Meillä on lisäksi cavalier-ikäneito Kandy (s. 2000), joka ei ole koskaan käynyt näyttelyissä lievän purentavian takia. Kandy on omanlaisensa persoona, hieman "blondi". Aivan ihana kotikoira.

Iines ja Kandy ovat väriltään Blenheimeja, eli valkeita ruskein pilkuin ja Demi taasen Black&Tan, eli musta ruskein pilkuin.

Kandy ja Iines ovat 100% omistuksessani. Demin kasvattaja & toinen omistaja asuu Keminmaalla asti. Demillä on tarkoitus teettää pennut, kun se on sopivan ikäinen siihen ja käynyt tarkoissa testeissä.

Täältä näet Iineksen ja Demin tarkemmat terveys- ja muut tiedot ja tulokset Koira.net-palvelusta. Huom! Näyttelytuloksissa on muutaman viikon, jopa kuukauden viive, joten viimeisimmät tulokset voi tarkistaa aina täältä blogista. :)

Kokemusta "lieroista" minulla on jo vuodesta 1994, jolloin sain ensimmäisen cavalierini, Emman. Emman kanssa harrastimme hieman möllitokoa sekä etupäässä agilitya. Emma oli älykäs ja nopea oppimaan eikä hötkyillyt turhia. Se eli yli 15-vuotiaaksi ja kuoli vuonna 2009.

Tervetuloa tutustumaan koiranäyttelyelämäämme!

sunnuntai 21. heinäkuuta 2013

Omilla maillamme

Pieksämäen ryhmis vuoden tauon jälkeen taas ohjelmassa. Ei suuria odotuksia, vaikka Iinekselle odotinkin jo vähän enemmän turkin perusteella. Toinen blennarityttö veti kuitenkin pisimmän korren tällä kertaa.

Demin esitti ensimmäisen kerran ystäväni Auri. Ja tosi hyvin meni hänellä. Demin tasoksi on tuntunut vakiintuvan nyt EH (parilla poikkeuksella ERI ja yksi H), mutta typy on vielä kesken. Uskon, että tulokset vielä paranevat, kunhan ikää tulee vähän lisää. Ensi kesänä voi olla jo ERI meininki. :)

Tuomari oli tiukka, ei todellakaan mikään ERI-automaatti, joten voin olla tyytyväinen Iipan ERInomaiseen siinäkin mielessä. Hyvin piti linja kyllä sinänsä, jos katselee tyttöjen aiempia tuloksia... Toki sitä aina koiralleen toivoo enemmän!

Arvostelut olivat pitkiä ja niiden lukemista vaikeutti kirjoittajan kaunokielinen käsiala, mutta joskus oma äidinkielikin vaatii hieman tulkkausapuja toisilta. Eli tästäkin selvittiin. :)

PIEKSÄMÄKI 20.7.2013, ryhmänäyttely

Breeze Angel In My Dreams "Iines"
Tulos: ERI/AVK3
Tuomari: Kati Kilpeläinen

"Hyvä koko ja mittasuhteet, tänään hieman raskaan vaikutelman antava narttu, joka voisi olla hieman tiiviimmässä kunnossa. Hyvä pää ja ilme, kauniit korvat, riittävät etukulmaukset, voimakas eturinta ja runko, hyvät takakulmaukset. Hieman laskeva lantio. Liikkuu edestä hyvin, taka-askel voisi olla pidempi. Runsas turkki. Riittävät värimerkit. Reipas luonne."

Handlerina Stiina K.


Kinglesin Demi Moore "Demi"
Tulos: EH/AVK4
Tuomari: Kati Kilpeläinen

"Hyvä koko ja mittasuhteet, sopiva luusto. Muuten hyvä pää ja ilme, silmien alla voisi olla täytettä. Oikea purenta, hyvät korvat. Hyvä eturinta ja runko, hieman laskeva lantio, riittävät kulmaukset. Liikkuu hieman löysästi edestä, takaa riittävällä potkulla. Häntä nousee liikaa liikkuessa ja ylälinja elää liikaa. Hyvä turkki, värimerkit ja luonne."

Handlerina Auri T.

Ei kommentteja: